Selecteer een pagina

Op dit moment doet Tourmaline Coaching geen intakes voor onbepaalde tijd. Stuur voor vragen een bericht via het contactformulier.

HSP Coaching

In je eigen kracht staan

Coaching is maatwerk, ieder persoon is anders en daarom is het belangrijk dat we niet alleen kijken naar welke obstakels hoogsensitief zijn mogelijk met zich meeneemt voor jou maar dat we ook gaan kijken naar jouw kwaliteiten als persoon die jij kan uitvergroten. Tijdens een intake besteden we daarom eerst aandacht aan elkaar beter leren kennen, waar je vandaan komt, waar je nu bent en waar jij graag naartoe wilt met de coachingsessies. We stellen persoonlijke doelen en blijven hierop reflecteren en bijsturen, meebewegend met jouw persoonlijke ontwikkeling.

Een veelgestelde vraag is waar hoogsensitieve personen regelmatig coaching bij nodig hebben en wat de meest voorkomende hulpvragen zijn. Je kunt hierbij denken aan:

  • Energie management: hoe zorg ik ervoor dat ik bepaal waar mijn energie naartoe gaat en er geen energie-lek is?
  •  Overprikkeling: welke van mijn zintuigen zijn extra gevoelig voor prikkels en hoe krijg ik hier grip op welke prikkels in toelaat?
  • Ontprikkelen: hoe kan ik op een goede manier weer ruimte in mijn hoofd maken en mijn focus terug vinden wanneer ik overprikkelt ben?
  • Assertiviteit/grenzen stellen: Hoe kan ik op een functionele manier voor mezelf opkomen, duidelijke grenzen stellen én deze bewaken?
  • Communicatie: Hoe kan ik mijn manier van communiceren zo effectief mogelijk maken zonder mijn authenticiteit te verliezen?
  • Zelfbeeld: Wie/wat beïnvloed mijn zelfbeeld? Hoe krijg ik hier grip op? Hoe kan ik op een meer positieve manier naar mezelf leren kijken? Welke ongezonde gedachtepatronen over mezelf mag ik los laten?
  • Emotie regulatie: Hoe krijg ik meer grip op hoe mijn emoties mijn gedrag beïnvloeden?

Uiteraard zijn er eindeloos veel onderwerpen die ter sprake kunnen komen met betrekking tot hoogsensitiviteit. Onthoud dat als jij iets als problematisch ervaart er geen vraag te gek is. Mocht je toch willen checken of jouw hulpvraag past bij HSP coaching; stel deze gerust via het contactformulier!

Toermalijn

Toermalijn (tourmaline = engels) is een edelsteen die beschikt over de eigenschappen waar ik voor sta als coach. De toermalijn helpt om beter te aarden en brengt balans. Ook heeft de edelsteen de eigenschap om negatieve gedachtes om te zetten naar positieve en helpende gedachten en het verbeteren van ingesleten gedragingen. Als jij in staat bent om meer balans en controle te vinden in jouw manier van denken helpt dit je om meer grip te krijgen op je emoties, waardoor jouw lichaam en geest meer ontspannen kunnen zijn.


Deze ontspanningen en balans geven je een lekkere kickstart om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen, meer begrip voor gevoeligheid te krijgen en zo zul je zien dat je meer energie hebt om jouw leven met overtuiging tegemoet te gaan! Dit omschrijft in een notendop waar de coaching op gericht is. Natuurlijk is coaching persoonsgebonden en wordt er aan maatwerk gedaan. Wij overleggen, jij bent de kapitein!

Ben jij benieuwd geworden en wil je nog wat extra informatie?

Neem dan contact met me op!