Selecteer een pagina

Ik kies er bewust voor om zonder concrete methodiek te werken en juist aan te voelen en te bespreken wat iemand écht nodig heeft. Raar vond ik het altijd al; hulpverleners bedenken kaders die volgens hen effectief zijn voor een bepaalde groep mensen of mensen met bepaalde symptomen, maar passen deze kaders ook bij iemand zijn persoonlijkheid? Mij lijkt het niet zo simpel in elkaar te zitten. Ook al hoor je bij een bepaalde groep, ook al heb je bepaalde kenmerken van een stoornis, daarnaast heb je altijd nog je eigen authentieke persoonlijkheid genurtured door normen, waarden, ervaringen, trauma’s, overtuigingen en wensen. Het is de wereld op zijn kop wanneer een mens zich moet aanpassen op de methodiek of in de methodiek moet passen voordat er hulp wordt geboden, in plaats van dat er gekeken wordt naar wie iemand is in zijn totaliteit.
Uiteraard word ik door veel theorieën, werkwijzen en filosofieën geïnspireerd die ik meeneem in de coaching, natuurlijk kijk ik ook naar efficiëntie, echter streef ik er naar dat deze efficiëntie niet alleen voor mij geld maar juist ook voor jou!