Selecteer een pagina

Lieve hoogsensitieve jij,

Ik schrijf deze brief omdat ik je wil bedanken, dankjewel voor je menselijkheid. Ik heb het altijd al geweten maar realiseer me de laatste tijd extra dat je van ongekende waarde bent. En dat wil ik je via deze weg even laten weten.
Want ook al zit je soms nog zo met je eigen emoties en onzekerheden in de knoop, jij vindt altijd de tijd en aandacht om er even voor iemand te zijn die een luisterend oor nodig heeft. Of niet veroordelend advies. De wijze woorden die recht uit je hart komen zijn onbetaalbaar. De oprechte traan die je laat om de pijn van iemand anders. Er is altijd ruimte in jouw hart voor iemand die een beetje extra liefde en gentleness kan gebruiken.

En dat terwijl jij je regelmatig alleen gelaten voelt. Jij bent degene die zegt “het is okay, ik kan het wel alleen”. Om anderen te sparen want je voelt je al schuldig bij de gedachte dat iemand zich misschien zorgen om je zou gaan maken.
Maar wil je alsjeblieft niet vergeten dat jij ook mag aangeven wanneer je het even niet alleen kan en wat hulp nodig hebt? Want wij hebben jou nodig. Jouw sensitiviteit zorgt voor balans in de verharde wereld waarin we leven. Ik vraag je bij deze om bewust bezig te zijn met het bewateren van jouw ziel zodat je niet uitgeput raakt, je verstopt en niet meer doet wat goed voor jou voelt. Onthoud dat jij te allen tijden eerst verantwoordelijk bent voor jezelf en jouw behoeftes niet hoeft af te stemmen op wat jij denkt wat sociaal wenselijk is. Weet dat wanneer jij toont dat het even teveel is en jouw grens bereikt is jij juist deuren voor anderen opent om ook open te zijn over wat zij voelen. Laten we deze menselijkheid normaliseren. Laten we de mogelijkheid voor iedereen creëren om zijn eigen authentieke zelf te durven zijn en keihard voor elkaar juichen!

Voel je alsjeblieft nooit schuldig over jouw gevoeligheid. Want die gevoeligheid zorgt ervoor dat je zo’n mooi, warm en goed hart hebt. Jouw gevoelige hart zorgt er voor dat je de urgentie voelt om uit te spreken naar mensen wat hen zo mooi maakt, jij laat anderen zich weer zekerder voelen. Je bent dan misschien niet degene die altijd als eerste in een discussie springt maar zal wel op basis van de feiten die je weet sterk beargumenteren waarom je het ergens wel of niet mee eens bent. Hiermee zet je mensen aan het denken. Je geeft mensen stof tot nadenken waardoor zij weer groeien als mens. Jouw gevoeligheid zorgt ervoor dat je creatief bent in het zoeken en bedenken van oplossingen omdat het jou écht iets uitmaakt hoe het met een ander en met de wereld gaat. En daarom mag jij hetzelfde terug verwachten.
Als mensen jou een schuldgevoel geven over dat jij je gevoel uitspreekt over iets wat jij niet als prettig ervaart dan zegt dat NIETS over jou maar wel over hen. Jouw gevoel doet er namelijk toe, jouw gevoel is jouw waarheid. Jouw intuïtie zit er zelden naast, je durft er alleen moeilijk op te vertrouwen omdat anderen je met harde woorden het gevoel geven dat het een slecht idee is om jouw onderbuikgevoel te volgen. En wanneer mensen je alleen maar energie kosten en je achterlaten met negativiteit heb jij het recht om daar nee tegen te zeggen. Jij mag onbeschaamd je grenzen aangeven als iemand deze bereikt. Gun jezelf wat jij zaait en anderen van jou mogen oogsten. Mensen die echt om je geven willen niet alleen nemen maar geven jou net zo veel als dat ze ontvangen. Onthoud dat. Je weet wie ik bedoel. 

Vergeet je ook niet om jezelf af en toe wat rust te gunnen? Je hoeft er namelijk niet altijd voor iedereen te zijn. Je doet genoeg. Je bent genoeg. Zorg voor jezelf, eet goed en genoeg, slaap voldoende, stop als je overprikkeld bent, gun jezelf rust en tijd om bij te komen. Dat is niet stom, dat is niet gênant, daarmee laat je niemand in de steek, je bent daarmee trouw aan jezelf. Trouw aan jezelf zijn hoort als het juiste te voelen, dat is namelijk wat het is. Wanneer jij lief voor jezelf bent en jezelf voldoende tijd gunt om op te laden kun je daarna jouw warme en positieve energie weer doorgeven met een impact die aanstekelijk is.
Ik als mede HSP wil samen met jou de wereld laten zien hoe krachtig onze gevoeligheid is om egocentrisme niet te laten domineren in de wereld waarin we nu leven. Door enkel goed voor jezelf te zijn en hierdoor de beste versie van jezelf te zijn doe je al genoeg. 

You matter
You’re not alone
You are an addition to this world
You make this planet a nicer place
just by your kindness
Sprinkle that shit!

Liefs,
Ráchel

Mijn naam is Ráchel Jonkers, sociaal pedagogisch hulpverlener, ervaringsdeskundige en  hoogsensitiviteit coach. Kun jij wel wat hulp en ondersteuning gebruiken? Neem contact op via het contact formulier of mail jouw hulpvraag naar info@tourmalinecoaching.nl of bel 0638408842.