Selecteer een pagina

Hallo daar mijn lezer!

Het is alweer even geleden sinds ik voor het laatst een blog geupload heb. Eens in de zoveel tijd neem ik me voor om meer blogs te schrijven, begin daar dan even gemotiveerd aan en stop er vervolgens ook weer mee. Om vervolgens weer hetzelfde cirkeltje te maken. Dit komt voornamelijk doordat mijn gedachten me wijsmaken dat toch niemand mijn blogs leest en dat de mensen die het wel lezen vast niet écht iets aan mijn blogs hebben. Zo, there it is. Zo snel ging de meid nog nooit met de billen bloot. Want ja, ondanks alles heb ik als het gaat om mijn werk ook last van dit soort gedachten en ben lerende in hoe ik mezelf hier persoonlijk niet door tegen laat houden. We hebben allemaal wel eens dat stemmetje dat ons saboteert en bij deze wil ik die stem de mond snoeren. Er staan al wat blogs klaar die ik de komende weken zal uploaden.

Daarnaast wil ik het voor eerst hebben over iets wat me al een jaar bezighoud: ik ben een boek over hoog sensitief zijn aan schrijven! Een boek met informatie, opdrachten, persoonlijke ervaringen en een beetje rock ‘n roll erin. Een boek waarin ik hoop alle uitdagingen aan te raken waar HSP’s met regelmaat tegenaan lopen. Denk hierbij aan leren omgaan met zintuiglijke prikkelingen, zelfbeeld, communicatie, grenzen stellen, de westerse cultuur, liefde en nog meer!
Maar ook ambieer ik dat het boek toegankelijk is voor iedere HSP, ook voor mensen die zichzelf als nuchter omschrijven en niet van “zweverig” houden. Dit is iets wat ik regelmatig terug heb gehoord van mensen die me benaderen; “Ik wil extra handvatten, inspiratie en ondersteuning maar ik hou niet van zweverig gedoe”. Toegegeven, wanneer ik zelf google naar informatie over hoogsensitief zijn of de boeken over hoogsensitiviteit doorblader die in mijn kast staan valt het mij ook op dat veel in spirituele, zweverige, universum gerelateerde, pastelkleurige woorden wordt gesproken. Daar is niets mis mee maar het spreekt natuurlijk niet iedereen aan. Zeker niet de mensen die zichzelf als nuchtere kloot beschouwen en gewoon concrete opdrachten willen waarbij ze zichzelf te rade moeten gaan in plaats van een hogere macht, de maan, edelstenen of chakra’s. Ondanks dat ik dit als agnost allemaal interessante onderwerpen vind weet ik ook dat het echte werk begint bij en met jezelf. De spirituele tools die ik net noemde zijn daar een hele mooie aanvulling op als het je interesse heeft.


Ikzelf weet dat ik totaal niet pas in het stereotype van HSP. Dat maakt me echter niet minder hoogsensitief. Inmiddels ben ik er met de tijd achter gekomen dat relatief weinig mensen zich herkennen in wat men verwacht bij iemand die hoogsensitief is. En voor die mensen hoort er ook informatie te zijn die direct toepasbaar is. Nou jongens ik heb voor jullie eens even de ellebogen eronder gezet! En kwam er ook meteen achter dat schrijven een pittige ambacht is waar ik als taal-snob nog wat lessen in te leren heb. Maar het frame is er. Alle hoofdstukken zijn in grote lijnen geschreven. Nu moet ik het nog dertig keer over lezen, bijschaven, wat traantjes laten, het vervloeken en een manuscript opstellen en hopen dat een uitgever denkt; “wow dit is best nuttig en uniek”.

Ik merk dat ik schrijven oprecht heel erg fijn vind om te doen. Schrijven vind ik namelijk makkelijker dan praten. Ook geeft het me de mogelijkheid om mijn energie beter te verdelen, leven met een chronische ziekte maakt werken én binnen mijn eigen grenzen blijven namelijk best ingewikkeld. Maar schrijven kan ik waar ik maar wil en wanneer ik dat wil. Dat geeft me de vrijheid die ik nodig heb. 

En daarom heb ik ook besloten dat ik weer regelmatiger wil gaan bloggen. Oké, dat is niet het enige wat me motiveerde. Onlangs kreeg ik een ontzettend hartverwarmend mailtje van een dame uit België omdat ze me wilde bedanken voor mijn blogs. Ze vertelde me dat ze veel heeft aan de informatie en dat mijn blogs hoog sensitief zijn normaliseerde in plaats van HSP’s weg te zetten als de vreemde eendjes. Dat kwam wel even binnen bij me moet ik eerlijk bekennen. Ik heb namelijk nooit echt direct bewijs dat mensen mijn blogs lezen en er daadwerkelijk iets aan hebben. Daardoor denk ik wel eens; “waarschijnlijk klikt iedereen meteen weg op zoek naar de volgende website”, of “misschien heeft niemand iets aan de inhoud van mijn blogs, ik ben namelijk niet de beste schrijver”. De hoge eisen die ik stel om van mezelf te “mogen” schrijven houden me vaak tegen. Bang dat ik dadelijk ook tot die coaching-memes geschaald wordt. Maar ik ben er wel een beetje klaar mee, met die beperkende mentaliteit. Ik wil mezelf wat meer laten horen, ook al maak ik typefouten en kromme zinnen. 

Inmiddels heb ik een lijstje gemaakt met onderwerpen die ik graag de komende maanden in blogs wil gaan behandelen. Maar ook wil ik graag horen of jullie toevoegingen hebben. Of er onderwerpen zijn waar jullie over willen lezen en leren met betrekking tot hoog sensitief zijn, kwetsbaarheid en zelfontwikkeling. Dus mocht je dit lezen: zou je me een gunst willen doen en de volgende vragen via het contactformulier van deze website willen beantwoorden? Daar zou je me enorm mee helpen en hopelijk kan ik daardoor jou vervolgens ook weer een stapje verder helpen! lompe win-win toch?!

  • Welke informatie die je op mijn website/in mijn blogs hebt gevonden heeft je meer kennis gegeven en een mini stapje vooruit geholpen? Of een groot stapje, dat mag ook.
  • Over welk onderwerp met betrekking tot HSP zou je meer informatie willen?

Oja! Laat ik eens even wild doen. Zou je mijn boek pre-orderen na het lezen van deze blog? Stuur me dan ook even een bericht via het contactformulier met als titel “Pre order boek”. Dan stuur ik je een mail zodra mijn boek gedrukt is! Uiteraard volledig vrijblijvend 🙂

Gelukkig nieuw lente!